Velkommen til frokostmøte og julelunsj, 17. november 2016

Publisert på
Norsk Kredittforum inviterer til frokostmøte og julelunsj på D/S Louise på Aker Brygge torsdag 17. november fra kl. 08:30. Tradisjonen tro, inviterer vi til julelunsj i restauranten etter forkostmøtet.   


Gjeldsregister – privat register under statlig kontroll

 

Tirsdag 25. oktober kom Regjeringen med sitt forslag om opprettelse av et privat gjeldsregister etter at det forrige forslaget om offentlig gjeldsregister ble skrinlagt i 2013. Et privat gjeldsregister vil forhindre gjeldsproblemer for låntakere og gi bankene bedre grunnlag til å gi forbrukskreditter. 

 

Regjeringen ønsker å ha et gjeldsregister på plass innen høsten 2017. Finansforetak skal bære kostnadene når alle nordmenns forbrukskreditter skal registreres. Det er mange uavklarte spørsmål som nå skal ut på høring, og Hanne gir en gjennomgang av den foreslåtte gjeldsregisterloven. 


Foredragsholder:
Hanne Riksheim er juridisk direktør i Lindorff, og er daglig leder for Advokatfirma Kontrakt. Hun er leder av Virke Inkasso lovutvalg og forfatter av faglitteratur i inkasso.  

 


Nytt personvernregelverk – hvilke muligheter og hvilke utfordringer ligger i dette?

De teknologiske og mediemessige mulighetene har eksplodert de siste årene og et nytt personvernregelverk har vært etterspurt. Et slikt regelverk ble i mars vedtatt i EU og vil få stor betydning for bedrifter i Norge allerede fra 2018.   Mange regler strammes inn og enhver bedrift må forholde seg til et nytt regime. Dette er et regelverk som vil gjelde for alle bedrifter innenfor EU. For enhver som på en eller annen måte bruker personopplysninger i sin virksomhet er det essensielt å vite mer om hva dette regelverket gir av nye muligheter og utfordringer.


Foredragsholder:
Therese Fevang er Head of Compliance og advokat i Bisnode. Hun har tidligere jobbet i Datatilsynet, som advokat i Deloitte og som daglig leder i bransjeforeningen Nordma.
KLIKK HER FOR MELDE DEG PÅ!
Husk å oppgi om du også ønsker å være med på julelunsj i restauranten - dette er bindende påmelding!